OPG Završki

menu

OPG Završki

OPG Završki

Ekološko poljoprivredno gospodarstvo Marica Završki sa sjedištem u Dardi,Ilirska 53. osnovano je 2003.godine, kada smo posadili 0,5 hektara kupina, i 2000 sadnica jagoda,te se odlučili na ekološku proizvodnju pa smo kao takvi upisani u Upisnik ekoloških proizvođača Hrvatske, pod rednim brojem 134.

Poslje početničkih muka oko uzgajanja kupina na ekološki način 2008. godine proširili smo nasad kupina na još 0,5 hektara te sada posjedujemo 1 hektar kupina, kao i ostalog voća uzgojenog na ekološki način: maline, aronije, marelice,orahe, vinogradske breskve, šipak i sibirske borovnice.

Naše kupine i ostalo voće uzgojeno je na ekološki način bez kemije, umjetnih gnojiva i herbicida.Gnojidba i zaštita se vrše  pripravcima od koprive, gaveza, preslice, bijelog i crvenog luka, stolisnika i morskih algi, kao i sadnjom raznih biljaka u kupinjaku koje svojim mirisom tjeraju štetne kukce .

Svježe kupine , jagode i ostalo voće prodajemo na tržnici u Osijeku, dok jedan dio kupina prerađujemo u 100%-tni sok od kupine, koji je rađen od hladno prešanih kupina bez dodataka konzervansa, šećera i vode.

U sklopu kupinjaka posjedujemo podrum u kojem proizvodimo desertno kupinovo vino, koje je bogato željezom, pomaže kod slabokrvnosti, jak je antioksidans, poboljšava cirkulaciju, te regulira krvni tlak.

Naše kupinovo vino 2007. godine na međunarodnom ocjenjivanju vina Slavin u Orahovici osvojilo je brončanu medalju, 2008. godine na ocjenjivanju vina u mjestu Villijan u Mađarskoj osvojilo je srebrnu medalju, 2009. godine na međunarodnom ocjenjivanju vina na Gastu u Splitu osvojilo je srebrnu medalju, dok je 2011. godine u Subotici na međunarodnom ocjenjivanju BIOFEST naše vino proglašeno za najbolji ekološki proizvod regije.

Fotografije

Facebook Twitter Google plus
share
keyboard_backspace search print QR arrow_upward